Grindautomatik

En industrigrind förses oftast med någon typ av öppningsautomatik. Grindautomatik har många fördelar. Förutom enkelhet och bekvämlighet med att öppna och stänga grindarna via fjärråtkomst så erbjuder dom integritet och säkerhet. Automatik finns med olika typer av styrning. Dels styrning på plats då t.ex. en bil närmar sig eller via en fjärrkontroll. Andra lösningar är att man sköter öppning via kod eller via kamera och porttelefon. Skall ni installera en grind? Läs mer här.

Letar du efter ett automatiskt motorpaket för din grind?

Racktech erbjuder ett stort sortiment automatiska grindsystem som kan anpassas efter behov. Våra lösningar, både grindar och motorpaket, är anpassade efter storlek, material och användning samt garanterade att ge dig en problemfri användning under många år framöver.

Kan jag göra min grind automatisk?

Har du redan en manuell industrigrind och vill använda något utav våra motorpaket för att automatisera grinden? Det är möjligt men det finns vissa begränsningar.

  • Det är viktigt att ta sig en titt på de stolpar som grinden hänger på. Vilken typ av stolpar och vilken belastning dom klarar.
  • Det är relativt vanligt att man behöver byta de gångjärn som fäster från stolparna till grinden för en bra funktion.
  • De flesta grindar kan automatiseras med relativt små förändringar.
  • De flesta manuella skjutgrindar kräver vissa förbättringar för att automatiseras. Normalt behöver din port en längre öppning som den glider över. Detta kan innebära att det kan behövas en förlängning av grinden i bakkant.
  • Ofta installerar man ett spår på marken under grinden. Det ger stadga och stabilitet till grindbladet och tar upp tyngden samt håller riktningen.

Manuell och automatiska industrigrindar

Valet mellan automatiska grindar och manuella grindar är ofta en fråga om säkerhet och bekvämlighet.

Sätten att öppna och övervaka en automatisk port är många. Grinden kan konfigureras för att öppna sig när en bil närmar sig. Sensorer och andra enheter kan installeras i portarna för att öppnas vid en godkänd identifiering. En grind kan styras med nyckel eller kod. Den kan tidsstyras eller öppnas på från distans via operatör. Kontakt kan ske via kamera och mikrofon.

Öppningen av grinden kan kopplas till befintliga säkerhetssystem för loggning av personal, fordon och gods.

Våra högkvalitativa produkter

Oavsett dina önskemål så kan vi kan erbjuda den rätta lösningen för en säker grindautomatik för ert företag. Vi har ett omfattande sortiment av industrigrindar, industriportar och grindautomatik. Vårt breda utbud av produkter omfattar skjutgrindar, slaggrindar, motorpaket, och sensorer.

Kontakta oss för mer information och prisuppgift