Ställverksgolv

Stabilt och flexibelt golv till ställverk

Med ett ställverksgolv från Racktech får ni den flexibilitet som det innebär att ha ett installationsgolv kombinerat med högsta möjliga stabilitet. Ett ställverksgolv byggs på ett underrede av med primär och sekundärbalkar som beläggs med lösa plattor. Plattorna läggs i tegelmönster vilket innebär att man kan ta bort samtliga plattor ställverksgolv utan att det påverkar konstruktionen. Vi hjälper gärna till med en skräddarsydd lösning – kontakta oss.

Ställverksgolv i standard-utförande

  • Golvplattor i format 600 x 600 x 38 mm, tillverkade av högdensitets spånskiva eller av obrännbar kalciumsulfat. Plattor i andra format kan erhållas på beställning. Valfri ytbeläggning: vanligen används vinylmatta eller laminat. Undersida är klädd med Al-folie och kanterna skyddas av ABS-lister. Plattor kan även vara belagda med en stålplåt 0.5 mm undertill med bättre egenskaper för belastning, dragvärde och håltagning. Beräkna 2.78 plattor per m2.

Konstruktion

  • Stabila benstöd med justerbar höjd, placerade med c/c 1.200 mm. Dessa ben bär upp:
  • Primärbalkar; 80 x 40 mm, placerade med c/c 800 mm. Ovanpå primärbalkarna, vinkelrät mot dessa monteras:
  • Sekundärbalkar 80 x 40 mm, placerade med c/c 600 mm.

Golvplattorna ligger lösa på sekundärbalkarna. Golv i detta utförande klarar 5KN/m2. För högre laster förtätas benstöden och/eller primärbalkarna. Intransportvägar, uppställningsplatser för transformatorer och liknande förstärks vanligen genom förtätning men även med stålplåt. Samtliga detaljer i underredet är tillverkat i varmgalvaniserat stål, Zn8. Underredet skruvas samman vilket innebär att inga heta arbeten är aktuellt. Lägsta höjd: 200 mm FGH.

Ställverksgolv i lågbyggt utförande

För lägre bygghöjder, ned till 120 mm FGH, används samma golvplattor och benstöd som i standardgolvet. Balkarna i dim 40 x 40 mm monteras i en nivå (ej ovanpå varandra), med c/c 600 x 600 mm.

Välkommen att kontakta oss för mer information!


Ladda ner PDFSkicka sidan vidare

Kontakta oss för mer information
och prisuppgift