Operatörsstol

Allt för aktiva och alerta operatörer

En operatörsstol är operatörens viktigaste redskap. En bra operatörsstol är enkel att anpassa ergonomiskt efter varje användares behov samtidigt som den är så robust att den klarar att användas 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan i många år.

RackTech:s operatörsstolar är marknadsledande med hög komfort och en ergonomisk utformning som är mycket användarvänlig och bekväm. Utformade för att klara högt ställda krav på funktionalitet för användning dygnet runt under lång tid. En bra operatörsstol främjar koncentrationen hos operatören och med många olika inställningsmöjligheter kan operatören förändra sin sittställning under arbetspasset och förebygga ergonomiska problem. Stolen är enkel att ställa in för att hitta den rätta sittställningen för varje operatör.

Jämförelse med vanliga kontorsstolar

Jämfört med vanliga kontorsstolar finns det flera avgörande skillnader. Operatörsstolen är speciellt framtagen för att användas i operatörsrum och har ett antal särskiljande egenskaper jämfört med kontorsstolen när det gäller hållbarhet och ergonomi.

Den största skillnaden är att man sitter ner en betydligt större del av arbetstiden i ett operatörsrum jämfört med vanligt kontorsarbete. Det ställer höga krav på ergonomin vilket innebär att stolar anpassade för operatörsrum har ett stort antal inställningsmöjligheter som säkerställer att användaren sitter i en ställning som är så bra för kroppen som möjligt. Inställningarna kan enkelt anpassas och man kan enkelt hitta tillbaka till tidigare använda inställningar.

Långa stillasittande arbetspass kan innebära att blodcirkulationen sjunker och därmed också koncentrationen. En operatörsstol måste därför vara byggd för att på ett skonsamt sätt avlasta och stimulera kroppen.

Ytterligare en aspekt är att operatörsstolen i varje detalj är tillverkad för att tåla högre och längre belastning. De delar som är extra utsatta för slitage är tillverkade i högsta kvalitet. Det gäller framförallt delar för dämpning, inställning och klädsel.

 • Oöverträffad komfort
  Stolen är utformad för att ge optimalt stöd för rygg, nacke, armar och ben.
 • Hög stabilitet
  Stolen är byggd för att hålla i många år, även under tung användning.
 • Enkel inställning
  Stolen kan enkelt justeras för att passa varje kroppsbyggnad samt vid behov olika arbetsställningar.
 • Slitstark
  Våra operatörsstolar är tillverkade av högkvalitativa material och har mycket hög hållbarhet

Galleri

Vi förstår helheten

RackTech har bred erfarenhet från alla delar som måste samverka i ett operatörsrum. Vi vet att operatörstolen är en viktig pusselbit, men det som verkligen leder till en effektiv lösning är om alla delar i operarörsrummets miljö faller på plats.

Vi levererar alla olika delar som behövs i ett optimalt fungerande operatörsrum. Se gärna mer av våra lösningar för operatörsrum.

Val av operatörsstol

Vilken operatörsstol som passar bäst för ert behov beror på förutsättningarna i den miljön där operatörsstolen skall placeras.

Välkommen att kontakta oss så hjälper vi er att finna rätt stol!


Ladda ner PDFSkicka sidan vidare

Kontakta oss för mer information
och prisuppgift