Rackkylning

Utvecklingen med allt fler kraftfulla servers monterade i samma serverrack ställer stora krav på kylning direkt vid servern i racket. För att kyla ett serverrack som är fullt bestyckat av servers med hög effekt räcker det inte alltid med traditionella lösningar som fläktar och kylning av den omgivande miljön.

Lösningen är att förse serverrack med inbyggd kyla direkt i racket för att garantera att maskinerna alltid håller en optimal drifttemperatur vilket i sin tur bidrar till en optimal driftsäkerhet. Den effektivaste lösningen att integrera kylning direkt i racket som växlar kylmediets kyla mot den värme som produceras av servrarna.

Servrarnas värmelast absorberas av en högeffektiv luft-till-kylmedia värmeväxlare. Systemet fungerar som en självständig lösning oberoende av omgivande förhållanden och tillåter ett mycket tätt montage av servers, vilket resulterar i upp till 60 – 80% golvyta sparad i datahallen. Denna typ av kylda serverrack har en serviceoptimerad design för enkel åtkomst av monterad utrustning.

I racket kan kylan styras för att luftflödet i racket skall optimeras till de delar som är varmast. Övervakning och larm kan integreras. Lösningen är skalbar och finns för enstaka rack eller som systemlösning för större enheter med flera rack. Kylmedia kan även vara komfort eller industrivatten om det finns tillgängligt. I annat fall används traditionell kylmedia.


Ladda ner PDFSkicka sidan vidare

Kontakta oss för mer information
och prisuppgift