Sjukvård extender

På sjukhus och inom sjukvården finns det mängder av fördelar med att separera datorerna från skärm/tangentbord/mus. Det ger en bättre arbetsmiljö för personal och en trivsammare och säkrare inramning för patienterna. Dessutom blir det lättare att arbeta med datorerna för it-driftspersonal när så krävs om dom inte är placerade i patientmiljön.

Andra situationer där KVM-extenders är högst önskvärt är t.ex. operationssalar där datorer och teknik kan placeras utanför operationsrummet medan informationen fortfarande kan presenteras på ett säkert sätt i operationsrummet.

Lösningen är då att bara ha skärm, tangentbord och mus i operationssalen och skapa en förlängning till själva datorn med hjälp av fiberkabel och extender eller via IP. Det senare gör det även möjligt att ha tillgång till datorerna externt, dvs. från olika sjukhus eller från vilken plats i världen som helst.

Övriga fördelar med extenders inom sjukvården är att datorerna som avger värme och ljud kan ställas i ett klimatkontrollerat serverrum där man kan kontrollera både säkerhet och servermiljö till optimala nivåer på ett och samma ställe.

Racktech har levererat IT-lösningar till sjukhus över hela landet i över 15 års tid, kontakta oss nedan för en diskussion om hur vi kan hjälpa just er.

Kontakta oss för mer information och prisuppgift