Industri PC-skåp

PC-skåpet är utvecklat för att i industrimiljö ge er datautrustning ett fullgott skydd mot:

  • Damm, spån, oljerök, vätska och annan smuts.
  • Obehöriga användare.
  • Mekanisk åverkan.

Dessutom försvårar skåpet stöldförsök. PC-skåpet finns i två olika kapslingsklasser: IP 43 och IP 54. PC-skåpet medger en rationell produktion, genom snabb åtkomst av datorn för personalen. Det gör också att det blir ordning och reda vid dataterminalen. Alla skåp utrustas standard med 6-vägs strömpanel, filterfläkt och filter.

Kundanpassning

Ett stort antal standardmodeller finns för leverans. Men ibland finns speciella önskemål. Kanske har man en skrivare som skall mata ut papper som man helst vill kunna ”fånga” utanför skåpet. Kanske vill man ha ett skåp med speciella mått. Vi tillverkar gärna kundanpassade modeller för att alltid tillgodose kunden med bästa lösningen.

PC-skåp i bordsmodell

Dessa skåp är avsedda för att placeras på arbetsbänk för stationärt användande eller på ett rullbord för att kunna flyttas mellan arbetsplatser. Skåpet finns i bredderna 600 och 800 mm. Djup 600 och 800 mm, höjd 900 mm, för att passa till olika typer av datorer och bildskärmar. Skåpet är strukturpulverlackerat i beige.

PC-skåp i golvmodell

De golvplacerade skåpen finns i två olika modeller och i olika storlekar. Skåpet finns i bredderna 600 och 800 mm. Djup 600 och 800 mm, höjd 1800 mm, för att passa till olika typer av datorer och bildskärmar. Golvskåpen har ett dörrförsett nedre utrymme med en hylla med plats för t. ex. skrivare, dator eller dokumentation.

Dörr

Skåpen levereras med glasdörr i ovandel samt plåtdörr i nederdel som standard. Dörren kan öppnas 190 grader. Dörren kan fås vänsterhängd genom att man hänger om dörren samt att låset roteras 180 grader. Standardlås är LS 10 PC.

Sidopaneler

Öppningsbara sidopaneler, tillverkade av 1,0 mm stålplåt. Sidopanelerna levereras med förmonterad fläkt resp. filter. Lås av typ LS 20 och LS 20 M.

Tak

Taket är fast monterat utan kabelingång.

Tangentbordshylla

Skåpet har utdragbar hylla med plats för tangentbord och musplatta. Lås LS 20 PC.

Botten

Skåpet levereras med tät botten. Ställbar fot SF eller hjul DH kan monteras.

Bakpanel

PC-skåp levereras med en bakpanel som standard. Utrustad med två stycken PG-förskruvningar.

Sockel

100 mm sockel av typ SO kan monteras.

Leveransomfattning

PC-skåpet levereras komplett med standardinredning, strömpanel och fläkt/filter.

Normalt suger en vanlig PC in mer än 30 m3 luft för kylning varje timme. Hur det påverkar driftsäkerheten om den placeras utan skydd och filter i en industrimiljö är lätt att föreställa sig.

Med vårt PC-skåp får utrustningen ett gott skydd även i svåra miljöer. Genom sin utformning passar det även för placering i kontorsmiljö om man vill begränsa åtkomsten av utrustningen och skydda den mot åverkan.

Olika bredd

Maximal bredd på den utrustning som kan lyftas in i skåpet med dörren bortmonterad.

  • Skåpbredd 600 mm = maxbredd på utrustning 490 mm
  • Skåpbredd 800 mm = maxbredd på utrustning 690 mm

Fakta om industriskåp

I många miljöer är en IP klassad monitor ett bra alternativ till ett industri PC skåp, se även vårt utbud av IP klassade monitorer.

Välkommen att kontakta oss!

Klicka här för att se produkten i större storlekKlicka här för att se produkten i större storlek

Ladda ner PDFSkicka sidan vidare

Kontakta oss för mer information
och prisuppgift