Colocation – Outsourcing – Hosting

Ett alternativ till egen drift

Dagens teknik och tillgången till hög bandbredd har gjort det möjligt att placera servers på distans hos olika företag som erbjuder olika tjänster för serverdrift. Marknaden erbjuder allt från en enkel fysisk placering av servers till helhetsåtagande och skötsel av hela driften.

Gör man en enkel slagning på Google får man 1000-tals träffar i Sverige från företag som erbjuder olika lösningar för Colocation. Det är allt från stora företagsaktörer inom skilda segment ner till små lokala företag som erbjuder driftlösningar. Priserna varierar stort och just priset är en vanlig konkurrensfaktor i detta sammanhang.

Frågan är komplex och innehåller allt från känslan av att själv ha kontroll och tillgång till kritiska system, till frågor om alla typer av ingående komponenter i en säker driftmiljö och naturligtvis frågan om det är ekonomiskt i längden.

Sunda förnuftet säger att inte alla dessa 1000-tals företag kan erbjuda en helt säker lösning i alla avseenden. Är man som kund ute efter ett alternativ för sin egen affärskritiska datadrift finns det all anledning att vara mycket uppmärksam på vad man erbjuds.

För att kunna ta ett riktigt beslut behöver man svar på ett antal frågor:

  • Hur långa driftavbrott kan vi hantera?
  • Hur ofta kan vi acceptera driftavbrott?
  • Vilken säkerhetsnivå behöver vi?
  • Vad skulle ett eget serverrum med den säkerhetsnivå vi behöver kosta?
  • Hur säker är egentligen leverantörens servermiljö och uppnår man den säkerhet vi kräver?

RackTech har lång erfarenhet av dessa frågor och vi hjälper er gärna med att ta fram en helhetsbild och ett riktigt beslutsunderlag. Vi hjälper er att beräkna vad ett eget driftalternativ skulle kosta och vi kan inspektera en ev leverantörs driftmiljö för att säkerställa att den verkligen ger det skydd som leverantören uppger.

Observera att vi inte levererar serverhallar. Det garanterar att vi ser på dessa frågor helt utan tankar på att det sen skall leda till en försäljning till er. Ni kan med andra ord vara helt säkra på att vi bara har ett mål. Att hitta bästa lösningen för just ert behov.

Kontakta oss gärna för en helt förutsättningslös diskussion.
Inget uppdrag är för litet eller för stort!


Ladda ner PDFSkicka sidan vidare

Kontakta oss för mer information
och prisuppgift