ZyPer4K – skalbar okomprimerad 4K video över 10G Ethernet

Rå 4K-video över 10G Ethernet och gränslöst skalbar gör ZyPer4K till en verklig ögonöppnare inom högupplöst videodistribution. Det är dags att säga adjö till den traditionella matrisväxeln med sina fastlåsta storlekar, chassin, kort och specialkabel, men också till dess efterföljare med Cat.6-baserade sändare och mottagare för nu finns något mycket bättre.

Med ZyPer4K kan du skicka okomprimerad UHD (3840*2160) på ett 10GB Ethernet över fiber. Sömlöst expanderbar och lätt att förändra, även på distans. Tvärt emot existerande lösningar från ledande tillverkare, finns inget begränsande nav i mitten. ZyPer4K byggs ut precis som du bygger ut ditt existerande datanät och med samma produkter som du redan är van att använda i en infrastruktur som redan finns på plats. Det är väsensskilt från hur man nu jobbar med traditionella lösningar, men framför allt, enklare och mer kostnadseffektivt.

Smarta anslutningar i noderna bjuder på många effektiva lösningar

ZyPer4K bygger du med endast tre komponenter; encoder, decoder och en ”dirigent” eller management-station. Noderna har förutom HDMI med 8 kanals PCM-ljud också uttag för analog stereo, RS232 och 1G Ethernet.

Just Gigabit-porten ger dig möjlighet att ansluta andra nätverkstillbehör i noden, som accesspunkter, skrivarservers, USB-servers, switchar. RS232 ger dig tillgång till eventuell styrning av touch-screen, volymkontroll, av/på-slag, styrning av streaming-tjänster etc.

Videovägg bara några klick bort!

Med utgångspunkt i UHD (3840×2160) som videokälla får varje skärm i videoväggen en proportionerlig andel av råformatet. Det sker ingen skalning eller fördröjande bearbetning, bara råformatet uppdelad på antalet skärmar i videoväggen.

Av 3840×2160 får du exempelvis en vägg på 2×2 (eller 1×4) med 1920×1080 på vardera skärm, medan en videovägg i format 3×3 ger 1280×720 på varje skärm. Summan av pixlar mellan videokälla och videovägg är alltså samma, men du kan fritt fördela dem över det antal skärmar som önskas. Kompensation för skärmarnas plastram (bezel masking) görs i managerings-enheten.

  • 4K över IP – okomprimerat pixel för pixel utan fördröjning
  • HDMI 1.4, ljud, kontrollsignaler och 1 Gigabit tillgängligt för efterliggande utrustning
  • Snabb och enkel installation utan programmering
  • 10G Ethernet på fiber ger flexibel skalbarhet, gedigen infrastruktur och långa avstånd
  • Videovägg byggs med några ”klick”

Kontakta oss för mer information och prisuppgift