Termografering

Förebygg problem med värme / kyla

Termografering kallas den metod där man med en värmekänslig kamera fotograferar den infraröda strålning värme avger. Olika temperatur registreras med olika färg i kameran och det är lätt att finna oönskade varma områden eller ”fickor” med stillastående luft som succesivt värms upp i en datahall eller serverrum.

Termografering är ett effektivt sätt att få ett facit på hur väl kylsystemet fungerar i datahallen och vart den kylda luften verkligen tar vägen. Före och efter varje ombyggnad av kylsystemet i ett serverrum bör man göra en termografering för att få ett facit om vart den kylda luften verkligen tar vägen. I många fall är det inte en ombyggnad som behövs utan en bättre och effektivare styrning av den kylda luft som det nuvarande systemet producerar. Och därmed kan ofta en större investering undvikas.

Upptäck riskerna i tid! RackTech utför termografering av serverrum och datahallar med värmekamera.

Några exempel


Felkod 3: felaktig temperaturfördelning. Bild tagen med öppen rackdörr, något som är ett vanligt driftförhållande idag.


Felkod 3: felaktig temperaturfördelning vid racksektion. Pilen visar vilken del som får mest kyla, medan rack närmast kameran får lida.

Normala fotografier visas i förgrunden och fotografier från värmekänslig kamera infält.

Kameran kan ställas in i de temperatutområden som är aktuella och även markera i den färgskala som kunden önskar.

KlassificeringKodStatus3Otillräcklig kyleffekt eller felaktig luftfördelning, ev annat fel2Notering1Normal driftstemperatur0God eller ”för god” tillgång på kyld luft

Välkommen att kontakta oss!


Ladda ner PDF

Kontakta oss för mer information
och prisuppgift