Serverhiss/ serverlyft – en truck för datahallen

Vi har ett sortiment med serverhissar för datahallen både manuella och elektriska. Samtliga modeller är utformade för att hjälpa er att göra säkra lyft av servers och kommunikationsutrustning i datahallen.

Vid installation är det ofta en betydande vikt som skall hanteras och lyftas till rätt nivå. Att både hålla utrustning och montera är inget enkelt jobb. Och det finns även en risk att installatören skadar sig med den arbetsställning som det innebär. Våra serverhissar/ serverlyftar är byggda för ge installatören god säkra lyft och en god ergonomi. Installationsarbete som ofta kräver 2 personer kan nu göras av en person.

Båda våra elektriska och våra manuella produktserier kan kundanpassas om det finns specifika önskemål. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Läs nedan om en av våra elektriska modeller.

ServerLIFT SL-500X är den elektriska servertrucken för datacentret, som bekvämt och riskfritt tar servrar och utrustning från lastkaj till rack. En eldriven precisionshiss lyfter utrustning upp till 227kg till rätt höjd så att ni med händerna fria kan säkra den i racket. Investera i Serverlift för god ergonomi och optimalt säker hantering i datacentret.

Att flytta 2U och 4U-servrar in och ut ur rack blir förr eller senare en belastning för såväl individen som effektiviteten. ServerLIFT SL-500X byggdes med detta i åtanke och erbjuder en intuitiv och lättanvänd lösning för hantering av IT-hårdvara. Med SL500-modellen är handveven ersatt av en elmotor och batteripack på 80AH. Samtidigt har lyftkapaciteten uppgraderats till 227kg mot 160kg för den manuella versionen.

Stadig plattform och rullhylla möter racket exakt

Plattformen i stål håller utrustningen stadigt och ett säkerhetsband kan användas för att säkra den för vibrationer under transport. Väl framme vid racket lyfter ni upp hyllan till exakt rätt höjd. Hyllan kan nu skjutas mot rackets front (+-15cm) på höger eller vänster sida och på så sätt möta sin plats med millimeterprecision, så att ni enkelt kan montera den.

Nödstopp förhindrar takskador

Det är svårt att ha fokus på alla hinder när man är koncentrerad på racket och utrustningen som skall monteras. Därför är det skönt att veta att en givare i överkant känner av om truckens lyftanordning nuddar taket och avbryter direkt. Därmed slipper ni riskera att skada tak eller armaturer. Stöter man på det har problemet precis där utrustningen skall in i racket så rekommenderar vi tillbehöret som är ser till att ni når högst upp i racket utan att slå i taket.


Ladda ner PDFSkicka sidan vidare

Kontakta oss för mer information
och prisuppgift