Paragon II

 

Raritans Paragon II tillhör den senaste generationen av KVM-switchar. Den är helt Cat5-baserad och tar väldigt lite utrymme i ditt rack, fast den rymmer ändå upp till 16 samtidiga användare och 64 servers per enhet. Därmed kan du om den är fullt uppbyggd kontrollera 10 000-tals servers på BIOS-nivå runt om i världen, från en och samma plats.

Tre beståndsdelar – utbytbara i drift

Stora fördelar med Paragon är driftsäkerheten, expanderbarheten och storleken, någon som sammanslaget gör att Paragon lämpar sig bäst för stordriftslösningar. Systemet har tre beståndsdelar: centralenhet, datorenhet (CPU) och användarenhet. Centralenheten har beroende på modell 2-16 eller 16-64 användarportar (RJ45). Datorenheten är inte större än en tändsticksask. Här görs alla signaler överförbara via Cat5/Cat6-kabel och hit ansluts portar för datorns tangentbord, mus och skärm.

Användarenhet slutligen är den enhet där du ansluter operatörens tangentbord, mus och skärm via uttag för USB, PC och Sun. Det finns en standard Cat5/Cat6-kabel mellan alla enheter och den kan vara upp till 300 meter lång. Alternativt kan du välja en IP-baserad användarenhet.

IP-baserad användarenhet med fjärrstyrning

Med IP-baserad användarenhet har du inga begränsningar i avstånd över huvudtaget och du får en praktisk fjärrstyrningsfunktion. Detta ger möjlighet för en eller två IP-baserade fjärranvändare (via browser) att styra en eller två lokala anslutningar för tangentbord, skärm och mus. Lokala portar och fjärrportar fungerar växelvis för maximalt två samtidiga användare.

Konfigurera innan drift och på ett ställe

Systemet kan konfigureras både direkt och innan det tas i drift. Till hjälp med detta har du programvaran ”Paragon Manager” som levereras med systemet. Du sätter helt enkelt inställningar som sedan överförs automatiskt till alla sammankopplade enheter. Därmed slipper du behandla varje enhet individuellt. Fördelen med att konfigurera innan systemet tas i drift är att det minskar tiden som servrarna måste vara nere. Dessutom kan paragon-enheter konfigureras automatiskt. När datahallen ska expanderas eller när någon enhet slutar att fungera är detta väldigt praktiskt. En ny paragon-enhet installeras i dessa fall snabbt och säkert.

Tre funktionslägen

För rättigheter finns tre olika lägen: i ”Private mode” har operatören ensamrätt till bild och kontroll, i ”Public mode” har flera användare bildrättigheter och i ”PC-share” har flera operatörer simultankontroll.

SmartCard – alternativ för säker inloggning

Det är även möjligt att logga in med så kallat SmartCard. Via kortläsare på användarstationen kan man då hårdvarumässigt styra vilka som har tillgång till servers. Det fungerar också i Paragonsystem att blanda olika inloggningslösningar. Vissa servers kan kräva inloggning via SmartCard och andra servers kan tillåta inloggning via IP, i ett och samma system.

Anpassad för IBM:s x330-kedja

Datorenheten i Paragon II är anpassad för IBM:s 330-kedja med inbyggd KVM-switch. Detta innebär att du kan ansluta 330-servrar till en port på Paragon via samma gränssnitt och namnge dessa servers precis på samma enkla sätt som andra servers, trots att dem är kedjekopplade.

Z4200U för lågprioriterade servers

Det kanske ibland känns onödigt att ha Paragon-portar till servers man sällan arbetar på. Du kan då kombinera Paragon med den kedjekopplade Z4200U-serien, för en mer kostnadseffektiv lösning.

Snabba fakta

 • Tar minimal plats
 • Cat5-kabel till alla anslutningar
 • Max 300 m kabel mellan operatör och server
 • Möjlighet att byta ut alla enheter i drift
 • Stödjer PC, Sun och USB på operatörsplatsen
 • 1600×1200 hög upplösning
 • Intelligenta menyer
 • Anpassade användarprofiler
 • Tre funktionslägen: Private, Public och PC-Share
 • Oberoende av programvaror och operativsystem
 • IP-baserad användarenhet för fjärråtkomst
 • Fjärruppgradering av programvara via ethernet-port
 • IP reach kan anslutas för koppling till Lan/ Wan

Kontakta oss för mer information och prisuppgift