Installationsgolv kontor

Kontorsmiljöer med öppet landskap och aktivitetsbaserade kontor ger en flexibilitet i var arbetsplatser och arbetsgrupper kan placeras. Med ett installationsgolv har man alltid tillgång till el/nätverk och ventilation där man väljer att placera sig.

Istället för att som traditionellt bygga med fasta placeringar är lösningen att använda ett installationsgolv. Våra installationsgolv är som ett ”extragolv” ovanpå nuvarande golv/bjälklag, ett utrymme att utnyttja för att gömma undan kablage och ventilation men samtidigt ge tillgång till den var det än behövs.

Installationsgolv består av ett underrede i stål och plattor i antingen högtrycksspån eller kalciumsulfat som placeras ovanpå. Underredet är uppbyggt av benstöd och mellan dom kan man placera stabiliserande stålprofiler,  s.k. stringers, för ökad stabilitet och bärkraft.

Hela konstruktionen gör att installationsgolv upplevs som ett ”vanligt” golv. Känslan av att gå på golvet är som ett traditionellt golv om man väljer rätt typ av platta.

Fördelar med installationsgolv i kontorslokaler

+ Anpassningsbart.
Lätt att anpassa golvet och skapa arbetsgrupper med åtkomst till el/nätverk och ventilation precis där det behövs. Alla plattor kan lyftas utan att golvets stabilitet påverkas.

+ Enkelt underhåll.
Installationsgolv ger en enkel och praktisk åtkomst till den teknik som förläggs under golvet. Det gör att underhåll och uppdateringar går mycket snabbare och smidigare.

+ Säkert.
Att särskilja kablage och teknik från arbetsplatser gör hela kontoret till en bättre arbetsplats.
Optimal åtkomst av tekniken bidrar också till kortare nertid om problem skulle uppstå.

Mer om installationsgolv

Läs gärna mer om våra installationsgolv och installation här.
Ni är också välkomna att kontakta oss nedan för mer information!

Kontakta oss för mer information
och prisuppgift