Kärnlinjerande fibersvets – Nu kan alla svetsa fiber!

Nu är det enklare än någonsin att svetsa sin egen fiber. Och billigare. Den senaste tekniken med automatisk kärnlinjering gör svetsjobbet helt automatiserat och därmed möjligt för vem som helst. Det som tidigare krävde certifieringar, kurser och en massa träning klarar du nu själv efter 5-10 minuters laborerande!

Tydlig processövervakning på högupplöst 5,7″ färg-LCD

När fibern väl skalats och lagts tillrätta i jiggen, fäller du bara ner skyddslocket och trycker på startknappen. Åtta sekunder senare har du en perfekt och osynlig svetsfog med minimal dämpning. Hela processen med både linjering och svetsning syns tydligt på den integrerade displayen. Används svetsen i utbildningssammanhang kommer den integrerade VGA-porten väl till pass.

Kraftfullt batteri och fältanpassad kapsling

Hela enheten är kompakt och kraftigt konstruerad för att tåla fältmässiga förhållanden. Batteriets kapacitet på 10,4Ah räcker till hela 220 svetsningar inklusive den efterföljande upphettningen av krymphylsan, innan det behöver laddas upp på nytt. Trots det är vikten endast 2.8 kg och måtten blygsamma 160x150x140 mm.

Helautomatisk men ändå full av inställningsmöjligheter

Även om bara ett fåtal användare sannolikt kommer att behöva göra justeringar, kan olika sorters specialfiber eller fabrikat ibland kräva justeringar för att resultatet skall bli optimalt. För dessa finns en mängd parametrar att ändra. Antingen via knapparna på svetsen eller via USB-porten på enheten och den medföljande mjukvaran.

Prestanda som tål att jämföras

Svetsens prestanda står sig väl, även då den jämförs mot marknadsledaren i segmentet, Fujikura FSM-60S. Denna jämförelsetabell är inte fullständig, men ger ändå en vägledning då pris skall vägas mot funktion.

Svetsen levereras i en skyddande serviceväska med skalare, enklare cleaver (precisionskap). Härutöver behöver du beställa förbrukningsvaror som rengöringsduk och vätska, se längre ner i avsnittet.

  • Automatisk kärnlinjering för enkelt handhavande och lägsta dämpning
  • Svetsar singlemode, multimode och 13 andra varianter
  • Stor integrerad LCD på 5,7″ och 640×480 upplösning
  • Automatisk dämpningsbedömning och dragtest av fogen
  • Integrerad ugn för krymphylsan (40/60 mm)
  • Snabb svetstid, endast 8 sekunder
  • VGA-port för extern skärm
  • USB-port för inställningar, uppdateringar och nedladdning av svetslogg
  • Lagringskapacitet; 5000 svetsfogar

Service och uppgraderingar

För bästa hållbarhet och svetskvalité rekommenderar vi servicepaketet innehållande elektrodbyte, rengöring, mjukvaruuppgraderingar samt en allmän översyn. Detta kan du lätt göra själv, men kanske har du annat att prioritera och skickar då bara in svetsen då det passar dig. Inte nödvändigt, men enkelt och smidigt för att minimera risken för störningar då man minst vill ha dem. Servicepaketet tecknas för minst tre år och debiteras i en klump. Frakter tillkommer.

Kontakta oss för mer information och prisuppgift