DVI enkelfiberförlängare och splitter upp till 1km

Störningsfri och kristallklar bild på en enda fiber upp till 1km klarar denna förlängare med hjälp av CWDM-teknik (Coarse Wavelength Division Multiplexer). Istället för att använda en fiber för varje signal (röd, grön, blå samt kontrollsignaler) ger man istället varje signal en egen våglängd och därmed kan alla fyra signalledare samsas på samma fiber. Smart och med maximalt utnyttjande av fiberkabeln.

EDID kan lagras i sändarenheten

Dagens skärmar utväxlar information om typ och prestanda med grafikkortet för optimal bildkvalite. Kanalen för detta kallas DDC (Display Data Channel) och det data som skickas kallas EDID (Extended Display Identification Data). När förlängare kopplas in är det viktigt att också dessa signaler kan förmedlas. Vår förlängare har löst detta på ett finurligt sätt så att även om mottagaren kopplas ur så ”vet” fortfarande grafikkortet vilken skärm som sitter där. Genom att först koppla sändaren till skärmen och aktivera inläsning av EDID kopieras informationen i skärmen så att grafikkortet alltid har det tillgängligt.

Splitta signalen till 16 skärmar

Utan att bryta den optiska ljussignalen och utan någon som helst aktiv utrustning kan DVI-signalen skickas till 16 skärmar. Den passiva optiska splittern finns i ett flertal storlekar och passar för singelmode-fiber. I motsats till en traditionell lösning med enskilda punkt till punkt förängare anslutna till en ”vanlig” splitter, ger denna en obruten optisk signal hela vägen till mottagaren. Sett från både drift och avlyssning, ett maximalt säkert sätt att transportera högupplöst DVI.

25-0190 och 25-0191 levereras komplett med sändare och mottagare. Väljer du splitter köper du extra mottagare (25-0192) för det antal skärmar du behöver. Strömförsörjning krävs i mottagaren, men är inte nödvändig på sändaren. Dock medföljer två nätadaptrar.

  • WUXGA 1920×1200 vid 60Hz
  • Lokalt lagrad EDID
  • 500m på multimode (SC) och 1km på singlemode (SC)
  • Små mått: 39x15x68mm

Kontakta oss för mer information och prisuppgift