Dominion KX IIDominion KX anslutning av alla servers. 1 – 4 användare över IP + 1 lokal användare.

Dominion är Raritans serie av Digitala KVM switchar med inbyggt IP stöd för fjärrstyrning. Via internet och en vanlig webb läsare kan du alltid nå dina servers, oavsett var du befinner dig. En lösning som ger dig full kontroll över dina system dygnet runt, året runt. Dominion tar endast 1 HE i racket.

Bästa säkerhet

Dominion KX är byggd för att ge bästa säkerhet för både drift och åtkomst.

Utrustad med 2st redundanta nätverkskort + dubbla kraftaggregat är det en lösning med överlägsen driftsäkerhet. åtkomstsäkerhet skyddas med SSL, 128 bitas RSA samt publik eller privat nyckel. Full kryptering, även av video signalen.

Kontrollera ”hård” omstart

Dominion KX är dessutom utrustad med separat port för styrning av fjärrströmbrytare som ger dig kontroll över strömförsörjningen till varje enskild server varifrån som helst via IP.

Många användare – många servers

Dominion KX finns med 1 lokal användare + 1 – 4 via IP, samt i storlekarna 16 eller 32 serverportar. Varje Dominion KX är utrustad med 1 anslutning för lokalt tangentbord, skärm och mus för åtkomst av servers direkt i serverrummet. Beroende på modell får du dessutom 1 eller 2 anslutningar till fjärrarbetsplatser via IP och en vanlig webb läsare.

Redundant säkerhet / nödingång

Normal åtkomst till Dominion KX sker via IP eller via den lokala användarporten. Dominion KX är dessutom utrustad med port för ett externt modem. I nödfall kan man med andra ord nå KVM och alla anslutna servers även denna väg om IP inte är igång. Har man anslutit tex en IP drivande router eller switch kan man via modem slå av och på ström och ta kontakt med konsolen på utrustningen.

Virtual Media

Dominion KX II stöder även den senaste tekniken för Virtual Media teknik. I korthet betyder det att en server ansluts med en serverdongel med USB 2. Via denna dongel och KVM systemet kan servern på distans uppgraderas med nya imagefiler. Detta kan ske från en arbetsplats på distans via Raritans IP koppling.

Systemet stöder media från bland annat interna eller USB anslutna CD:s eller DVD, hårddisk eller andra enheter. Ett mycket kraftfullt verktyg för distans administration av servers.

Stöd för Active Directory

Dominion KX har bla stöd för Active Directory, AD

Enkel anslutning av servers Cat5

Alla servers ansluts enkelt med en sk. ”dongel” som ansluts på serverns tangentbord, mus och skärmkontakt. ”Donglen” drar samman kablagen till ett Cat5 uttag där du enkelt ansluter en vanlig Cat5 kabel som dras vidare till Dominion enheten.

Med Cat5 kabel spar man mycket plats i racket och gör kableringen mycket enkel. Cat5 kablaget har inte heller de begränsningar i avstånd som traditionellt KVM kablage har.

Stora system = Command Center

Raritan Dominion KX

För stora datahallar finns en mycket intelligent lösning för att integrera enskilda KVM enheter av Dominion och Paragon typ till ett övergripande system med one point of administration”. Produkten som används är Raritans Command Center som installeras som en KVM-central i toppen av KVM strukturen.

Dominion ger dig full kontroll på dina servers från den plats DU vill.

 • Enkel fjärråtkomst med vanlig webbrowser
 • Cat5 kablage till alla servers
 • Bästa säkerhet med 128 bitars SSL, samt både publik (RSA) och privat ”nyckel”
 • Stöder ActiveDirectory samt Radius och LDAP.
 • Dubbla kraftaggregat
 • Dubbla nätverkskort
 • Oberoende av plattform och operativsystem.
 • Enkel installation
 • Möjlighet att styra strömbrytare på anslutna servers
 • Expanderbart till ”enterprise system” med Command Center
 • Serveranslutningar för PS/2, SUN, Usb, mfl

Kontakta oss för mer information och prisuppgift