Displayport 4K fiberförlängare

Displayport-förlängaren för okomprimerad 4K över multimode-fiber är sensationellt liten till formatet och så strömsnål att den kan försörjas från en USB-port. Det blir därför möjligt att placera den direkt i porten men också enklare att få plats med den inuit en befintlig konstruktion. Tack vare den låga strömförbrukningen blir tillskottsvärmen också minimal.

Förlängaren består av en sändare och en mottagare med vardera två LC fiberkontakter. De ansluts till varandra via en 2-ledars multimode (50/125) fiberkabel med en längd upp till 100m. Strömförsörjning fås genom 3.3V från pinne #20 på DisplayPort interfacet men man uppnår bättre stabilitet med två medföljande USB till mikro USB-kablar som ansuts till närmaste USB-port eller medföljande spänningsaggregat med USB utgång.

Perfekt störningsfri bild och fullständig elektrisk isolering

Även om avståndet inte alltid motiverar en fiberförlängare finns flera andra skäl att ändå välja en lösning med fiberkabel. Dels slipper man risken för störningar orsakade av elektriska fält från ledningar och större närliggande maskiner. Man hindrar också effektivt fortplantning av elektiska fel och överspänning från exemeplvis åska. Totalt sett ger fibern ojämförbar stabilitet och säkerhet, varför vi gärna rekommenderar produkten till de mest krävande tillämpningarna.

Kristallklar bild utan tricks

Displayport-förlängaren använder inga tricks som skalning och komprimering av något slag för att skicka 4K-video. Det gör att datan kommer fram till destinationen i exakt samma skick som den lämnade källan. Detta borgar såklart för bästa bild, men är också är en avgörande fördel om materialet skall efterbearbetas på något sätt som vid TV-produktion eller inom sjukvården.

  • Upp till 4K (4096×2160@60Hz) och enligt DisplayPort 1.2
  • 100m över två fiber på multimode (50/125) med LC-kontakter
  • Total datahastighet 21.6Gbps (5.4Gbps per kanal)
  • Stöd för Dual-mode DP (DP++)
  • Stöd för Auxiliary /l²C channel over fiber
  • Stöd för Multi-Stream transport
  • Kompakt design och strömsnål för matning via USB-porten
  • Plug & Play

Kontakta oss för mer information och prisuppgift