CO2-släckare – Två varianter: 2Kg och 5kg

Våra kolsyresläckare ger ett effektivt skydd vid brand i serverrum och elektronisk utrustning.

Koldioxid är en gas som släcker brand i vätskor, gaser och plaster. Den tränger in i de mest svåråtkomliga utrymmen t.ex. i rackskåp. Gasen leder inte heller ström och kan användas direkt mot spänningsförande utrustning.

Enkel hantering, robust konstruktion i kombination med hög kvalitet på material och ytbehandling gör våra släckare lämpliga för de mest krävande miljöer.

Konstruktion

Släckarna är provade och godkända enligt den europeiska brandsläckarstandarden EN 3 samt CE-märkta. Behållarna är av aluminium och lackerade med slagtålig epoxylack. De är godkända enligt Arbetsmiljöverkets regler för gasflaskor.

Ventilen är tillverkad i mässing och har inbyggt sprängbleck som skyddar mot överhettning. Bärhandtag och avtryckare är i lackerad metall. En kraftig och lättåtkomlig säkring spärrar mot utlösning av misstag.

Koldioxiden strömmar ut i vätskefas. I munstycket förångas en del av koldioxiden och resten förvandlas till kolsyresnö. Munstycket är utformat som en tratt och ger en bra kastlängd och optimal fördelning mellan kolsyresnö och gas.

Som standard levereras släckarna med vägghängare.

Enkel hantering

Släckarna är lätta att hantera eftersom man både bär apparaten och sköter start och avstängning med samma hand. De har ett kraftigt bärhandtag och avtryckare för öppning och stängning av ventilen. En rejält tilltagen slang gör att man lätt kan arbeta med strålen och sprida koldioxiden över stora ytor. På 2kg-modellen är munstycket monterat direkt på ventilen.

Släckeffekt

Koldioxid släcker genom att späda ut luftens syrehalt till en nivå som är för låg för att underhålla förbränning.

Koldioxid är speciellt lämplig för bränder i vätskor och gaser, brandtyp B. Den har en mycket begränsad effekt mot A-bränder. D.v.s. glödbränder i fibrösa ämnen som trä, papper och tyg.

Den fungerar bäst inomhus och för användning mot brand i slutna eller halvslutna utrymmen. Den ger en ren och torr släckning och lämnar inga rester.

Släckaren kan användas mot elektrisk utrustning eftersom släckmedlet inte leder ström. Kolsyresläckarna är köldbeständiga och kan vara placerade utomhus även vintertid.

Tillbehör

  • Väggskåp. Ett stort utbud plast- och plåtskåp finns för montage både inom- och utomhus.
  • Varselskyltar. Ett komplett program varselskyltar. Begär separat prospekt och prislista.
  • Brandfilt. Obrännbar filt i glasfiberväv. Levereras i plastlåda som kan monteras på vägg.
  • Hjulburna aggregat. För större brandrisker finns hjulburna aggregat för 20 till 60 kg CO2. Det finns även väggmonterade slangrullar som kopplas till ett batteri av CO2-behållare.

Kontakta oss för mer information och prisuppgift