Adderlink INFINITY
– KVM extender IP matrisswitch

Infinity

Infinity

Infinity

DVI, USB och Ljud med oändliga möjligheter

Som KVM lösning föreslår vi AdderLink INFINITY ett IP baserat flexibelt Matris lösning som kan skräddarsys för Era behov idag och ett system som kan växa med Era kommande behov. INFINITY är ett beprövat system som varit ute på marknaden i flera år och förbättras kontinuerligt med nya funktioner och prestanda. Bland våra levererade system finns allt från små anläggningar på 4 – 8 enheter och stora med ca 2000 enheter och allt däremellan. Att flertalet av våra kunder använder systemen 24/7 är mer vanligt än undantag.

Användarvänlighet för operatörer är en viktig komponent då det primära är att sköta sin arbets- uppgift och inte att administrera uppkopplingar, varför Adder har enkla och informativa menyer, eller kan kopplas om så önskas till externa APIer. För operatörerna kan alla menyer och hjälpsidor visas på Svenska.
Användare och behörighets kontroll kan göras på flera sätt. Systemet kan kopplas till befintligt ”Activt Directory” eller ställas i styrenhetens (AIM)s register med kontroll om vem som har tillträde och vart. Ex. Användare A har tillgång till dator 1,2,3 vid samtliga arbetsplatser men till dator 4 har Användare A enbart på sin arbetsplats. Datorer som finns i systemet som Användare A inte har tillgång till kan användare A inte se. Matrisen har oändliga kombinationer.

Perfekt bild i 60Hz är självklart med upplösning upp till 5120 x2880 och ett brett register på EDID inställningar för att möta marknadens behov. För bilder med hög noggrannhet är bilden givetvis ”pixelperfect” här finns flera möjligheter för administratören att justera för att nå optimal bildkvalitet.

Audio, Systemet överför källans ljud i stereo både till och från datorn (Högt & Mikrofon).

USB, Systemet hanterar USB 2 och kan ställas in i flera lägen för t.ex. HID enbart tangentbord och Mus eller öppen port för att även överföra andra USB enheter såsom minnen ritbrädor mm. Dessa delar kan ställas in beroende på de säkerhetskrav som ställs på systemet.

Hög systemsäkerhet är nyckeln i systemet. AdderLink INFINITY består av sändare, mottagare enheter samt en styr server AIM. (Beskrivning av de olika enheterna finner ni längre ner i detta dokument.) Vid varje tillkoppling eller växling programmeras de aktuella enheterna att de även om styrenheten stängs av fortsätter att hålla kontakt.

I bilden ovan visas en standard uppkoppling där varje enhet är kopplad till en nätverkswitch. I detta fall via CATx kabel men kan även vara fiber. Skulle vi önska höja säkerheten för att minska risk för ev. fel i kablar eller enheter så har varje enhet dubbla IP portar kan sända i sk. Teaming.

Att sända samma signal över två kablar (En koppar och en Fiber) Ökar säkerheten radikalt, skulle den ena gå ner så är den andra alltid igång. Vi använder oss av samma konfiguration som ovan med allt dubblerat skulle se ut enligt följande. Vi har även här dubblerat AIM servrar 1 Master och 1 Slav som är kopplade att ta över om en stannar.

Att säkra strömtillförsel till enheterna är en annan viktig uppgift i ett system som arbetar 24/7. Alla enheter (utom ALIF100) levereras med strömadaptrar. Adder kan här erbjuda RED-PSU en strömförsörjningsenhet som kan strömförsörjas från två olika håll, och administratorn kan hålla kontroll över alla inkopplade enheter och dess strömförbrukning belastningslarm mm. Enheten har två ”HotSwap” nätaggregat.

Ovan ser vi ett exempel på installation med RED-PSU.

Att användandet för operatören skall vara enkelt är nyckeln till hög säkerhet. Här har vi lagt ner mycket energi på att få in relevant information på ett överskådligt sätt.

På bilden ovan ser vi ett exempel på hur sidan ser ut. Man kan alltid trycka på frågetecknet högst upp och få fram hjälpsida. (Svensk hjälpsida finns tillgänglig.) Alla källor eller beskrivningar är sökbara om antalet är stort. Jag ser också i grönt var just jag är ansluten.

Siffrorna 1–3 i vit box är snabbval som innebär att jag kan ansluta genom snabbkommando till datorer utan att gå in i menyn. Skärmen efter indikerar om det är en singel eller dubbelskärms dator, kan även indikera ett ”preset” scenario av mottagare som styrs genom ett enda kommando. (T.ex arbetsplatsen har flera mottagare och beroende på operatören så skall layouten ändras på hela arbetsytan.)

Därefter namn på källor eller Preset.
Vi kan ansluta till källorna i fyra olika lägen.

 • Ögat: View Only. Här kan jag se och höra allt vad som händer, men tangentbord och mus är frånkopplade.
 • Delat: Shared. Här har jag full kontroll på allt med datorerna samtidigt med andra användare. Det betyder att flera operatörer kan arbeta i samma skärmbild.
 • Tangentbord & lås: Control. I detta läge läge har jag kontroll över datorerna och andra användare enbart kan se vad som händer. (View only.)
 • Lås: Exklusive. I denna position har jag full kontroll över datorn och ingen annan kan komma åt denna.

  Våra enheter

  AdderLink INFINITY 1002serien (INF1002) Sändare och mottagare säljs antingen i par eller enskilt. I förpackningen ingår alla kablar som behövs för att kunna ansluta till en dator eller server. INF1002 hanterar 1DVI-D video med upplösning upp till 1900×1200@60Hz, full USB, Digital ljud duplex samt RS232 seriellt gränssnitt. Både sändare och mottagare måste strömförsörjas med 5V. (Strömaggregat medföljer.)

  INF2000 sändare resp. mottagare sedda från både fram och baksida.

  AdderLink INFINITY 2020serien är likvärdig med 2002 med den skillnad att vi enbart har singel Link grafik alltså 2x 1900×1200@60Hz.

  AdderLink INFINITY 100T Denna sändare är i dongel format vilket gör att den inte upptar så mycket plats i en installation. Denna sändare finns i två versioner DVI och VGA. Den klarar en skärm med maxupplösning 1900×1200@60Hz. Denna enhet hanterar endast kopparkabel för överföring. För att ström sätta denna enhet används datorns USBportar, kan även använda extern nätaggregat eller POE via konverter.

  Adderlink INFINITY 101T är lika som produkten ovan med några skillnader. Upplösningen är 2500×1600@60Hz. 101T finns också i två olika varianter DisplayPort och HDMI.

  AdderLink INFINITY 3000 mottagare som ger tillgång till den virtuella värden. Med ALIF3000 öppnar sig en helt ny värld att nå obegränsat antal virtuella datorer. Genom standard VDI protokoll kan vi i realtid nå RDP och inom kort VM ware datorer med personliga login och samtidigt även nå fysiska dator i matrisnätverket. Genom att bygga ALIF3000 på Intel´s X-86 arkitektur får vi en robust och säker produkt för alla krävande applikation. Med säkerhetstänket som finns i AdderLink INFINITY´s övriga produkter följer samma krav även här vilket innebär att icke auktoriserad programvara ej tillåts i systemet. ALIF3000 hanterar dubbla skärmar med upplösning upp till 2560×1600 pixel perfekt bilder över 1Gb nätverk.

  AdderLink INFINITY 4000serien Med krav på högre upplösning från marknaden finns vår INFINITY 4000serie som erbjuder upp till 5K upplösning på två skärmar. Detta blir den perfekta lösningen för bl.a. simulatorer och kontrollrum med ”ultra-wide” skärmar. Överföringen kan ske över fiber 10Gb eller med LAN kabel ner till 1Gb då med lägre bilduppdatering. INFINITY 4000 serien är en naturlig enhet i ett traditionellt INFINITY matrisnätverk. INFINITY 4000 serien kommer att förändra synen och kraven på hur ett KVM nätverk skall se ut långt framöver.

  AdderLink AIM (AIM) Styrserver med styrningar och alla villkor för växlingar av datorer enskilt eller i grupper, behörighet och tillgänglighet av systemet. Kort hjärtat av hur INFINITY systemet fungerar. AIM levereras med strömaggregat.

  AIM sedd från fram och baksida

  RED PSU Med Adders redundanta strömförsörjning får Er installation ytterligare en nivå i säkerhet. Enheten är 1U hög 19” bred. RED PSU finns i några olika utföranden med 8 eller 16 utgångar 12V DC. Enheten har två strömaggregat som arbetar balanserat tillsammans. Skulle den ena gå ner tar den andra automatiskt över och samtidigt larmar. Enheten kan övervakas och styras över IP. Enheten tar ström från två olika källor och aggregaten kan bytas under drift. För att nå 5V DC finns en liten dongel som enkelt monteras vid enheten.

  INF1000 & INF2000 är 1U höga och går att montera i 19″ rack. Enheternas chassin är så utformade att de kan vändas så att montering i rack kan ske med antingen bak eller framsida mot fronten av racket. Tänk på vid rackmontering att luft kan cirkulera runt enheterna för att undvika överhettning. För rackmontering finns två varianter antingen en eller två i bredd.

  RMK4S, för en enhet I 19” rack 1Uhög.

  RMK4D, för två enheter I bredd i 19” rack 1U hög.

  RMK4V, För en enhet monterad I VESA hålstandard, vid montering under ett bord eller vägg.

  Tillvalsprodukter

  Kontroll av flera skärmar från olika datorer eller mottagare.
  På många operatörs bord är det vanligt att man har flertalet tangentbord och möss och till slut blir ett förvecklingar och man använder fel tangentbord eller mus i ett trängt läge.

  För att undvika detta kaos har Adder tagit fram en USB switch för att växla källa beroende på var vilken skärmmus pekaren befinner sig i. CCS4-PRO eller CCS8-PRO är de två enheterna som kan ansluta upp till 4 eller 8 datorer/mottagare. Varje källa kan ha upp till 8 monitorer. Switchen tar även med ljud från källorna. Man kan aktivera ljudet så att det låter även om aktuell dator/källa inte är aktiv för att ta emot larm eller höra radiokommunikation.

  4port enheten sedd från front och baksida.

  Arbetar man med switchen ovan och har många skärmar inkopplade kan det vara svårt att se vart muspekaren befinner sig. Vi har då tagit fram en tilläggsbox med LED lampor som kan monteras på skärmarna som visar var pekaren befinner sig.

  Olika typer av grafikkontakter och standard.

  DVI: Är den standard som ALIF1000/2000 enheterna stöder och i kartongen till sändaren med levereras en 1,8 m DVI och USB kabel. Till mottagaren så brukar de flesta skärmtillverkare med leverera anslutningskabel.
  Till ALIF100 sändare finns version med DVI kontakt för att ansluta till dator.

  HDMI: På marknaden finns kablar med DVI i ena ändan och HDMI i andra. Dessa kablar fungerar oftast helt utan bekymmer. Ljudet är inte inkopplat över denna kabel utan går separat.

  DisplayPort: Här är lika som för HDMI att det finns på marknaden kablar med DisplayPort i ena ändan och DVI i andra. Detta fungerar perfekt till upplösning 1920×1200@60Hz.
  För ALIF100 finns det version med DisplayPort kontakt att ansluta till datorn.

  VGA: Här finns ADDER DVA en högupplöst konverter som konverterar den analoga videosignalen till digital DVI. Konvertern placeras närmast källan med medföljande kablar och kopplas in på video och USB porten som även ström försörjer enheten. ADDER DVA konverterar video upp till 1920×1200@60Hz.

  • Analog till digital konvertering upp till 1920×1200 (165MHz max. pixel frekvens)
  • EDID management för enkel användning
  • Justeringskontroll för Allignment, Färgton, Skärpa och Ljuskontrol
  • Strömförsörjd genom USB genomföring

  Övrigt

  PS2: För datorer med PS2 tangentbord och mus har vi en konverter som monteras på utgången till datorn. Denna konvertern heter CCP2U. i nätet och på alla mottagare används USB för tangentbord och mus.

  Höghastighet USB och USB3 enheter: Vid överföring av enbart USB signaler eller enheter med högre hastighet än vad INFINITY enheterna klarar samt USB3 har ADDER tagit fram C-USB-LAN som blir en egen förlängare över nätverket. Enheten arbetar med en egen IP adress och en sändare kan arbeta mot flera mottagare. Enheten kan arbeta individuellt eller tillsammans med INFINITY enheterna.

  • Transparant USB2.0 användning
  • I punkt till punktinstallation upp till 100m
  • Kan switchas och läggas in i nätverk
  • USB2.0 HI-speed för lagringsenheter
  • USB2.0 (low and full speed) för tangentbord, mus, ritplattor och pekskärmar
  • Stöder USB3.0 enheter
  • Stöd för asynkrona enheter som ljud produkter och webkameror
  • Plug and Play

Välkommen att kontakta oss!


Ladda ner PDFSkicka sidan vidare

Kontakta oss för mer information
och prisuppgift