Adderlink INFINITY
– KVM extender IP distribuerad tillgång

Infinity

Infinity

Infinity

DVI, USB och Ljud med oändliga möjligheter

INFINITY är en switchad extenderlösning över IP som ger er en helt ny flexibilitet för att komma åt och dela information, datorer och deras utrustning. Såväl lokalt som på distans.
Tänk er en riktigt bra IP extender som gör att ni kan ansluta mot en specifik dator oavsett avstånd via IP. Ni får kristallklar bild och ljud och ni kan jobba i realtid mot datorn på distans via mus och tangentbord eller annat pekdon. Ni kommer åt allt som finns på datorn som te.x. USB enheter. Ni kan tom se film i HD kvalité över IP med extendern.

Tänkt er att man kopplar samman ett antal sådana system som en ”stjärna” till en gemensam ”kopplingspunkt” i mitten. I kopplingspunkten finns en administratör som kan styra om trafiken från extendrarna. Dator A är normalt kopplad mot arbetsplats 1 men kan nu kopplas mot både arbetsplats 1, 2, 7 osv. Då har ni ett system som flexibelt kan omformas beroende på vilka som behöver komma åt vilka datorer vid varje enskilt tillfälle.

Med ett säkert styrsystem kan ni bestämma vilka funktioner som varje användare skall kunna komma åt på den dator ni väljer att dom får ansluta sig till. En användare kan få göra allt som om dom var vid den aktuella datorn. Men ni kan även begränsa möjligheter till tgb, mus, USB enheter osv. Ni kanske vill att man enbart kan se vad som sker på skärmen? Kanske skall man få jobba mot den anslutna datorn samtidigt som någon annan användare i en arbetsgrupp?

Infinity

Med INFINITY kan ni enkelt skapa arbetsgrupper anpassade för varje projekt ni vill genomföra. Och lika enkelt som ni skapar en grupp, lika enkelt kan ni ansluta fler arbetsplatser och fler användare. Avstånd är inget problem. INFINITY är helt IP-baserat och ger realtidsprestanda. Bara fantasin sätter gränser för tillämpningen av lösningen. Använd Infinity för arbetsgrupper, utbildning, användare med flera arbetsplatser, supportgrupper, operatörsrum, larmhantering osv. INFINITY ger möjlighet till ett helt nytt sätt att komma åt arbetsplatser och jobba med gemensamma uppgifter. Systemet är helt IP-baserat vilket innebär att en arbetsgrupp kan vara på samma våning, samma hus eller med användare fördelade på olika orter.

INFINITY är en vidareutveckling av Adders världsledande extenders med IP teknik och ger er även USB-emulering och kristallklart digitalt stereoljud i samma lösning. Med INFINITY kan ni välja mellan video, ljud och USB-enheter från datorer som finns någonstans i ert nätverk och presentera dem antingen till en enda mottagare eller sända dem till så många mottagare som ni vill. Systemet ger upp till dubbel HD i upplösning och även dubbla skärmar kan hanteras enkelt.

INFINITY har stöd för Microsoft Active Directory (AD) och hanterar alla på marknaden förekommande operativsystem. Stöder även Real VNC.

Infinity

AdderLink INFINITY-enheter finns som två enheter, sändare (TX) som ansluts till datorer, och mottagare (RX) som ansluts till skärm, högtalare och USB-enheter.

Användningsområdena är oändligt många, här är några exempel:

  • Kontrollrum
  • Medicinsk bildbehandling
  • Media produktion
  • Bank och finans

Funktioner

Perfekt digital video:
AdderLink INFINITY använder sig av video i flera kodtekniker som utarbetats av Adder för att leverera den bästa möjliga bilden. Kodningssystemet är förlustfritt, med 1:1 pixel mapping, så den digitala video ni får är samma som den digitala video som lämnar fjärrdatorn.

Intelligent Video Encoding:
AdderLink INFINITY använder optimal komprimeringsteknik för att minimera nätverksbandbredd och maximera användarens upplevelse. I de flesta fall med typiska tillämpningar på datorns skrivbord, använder AdderLink INFINITY anmärkningsvärt liten bandbredd. När den behöver leverera fulla videosekvenser har man möjlighet att bearbeta hela skärmflyttningar i realtid.

Färgåtergivning:
Den mottagna videofärgen är densamma som den skickade färgen varje gång. Det finns aldrig en förlust av klarhet med AdderLink INFINITY. På grund av detta kan man i färgkontrollerade miljöer såsom visuella medier eller vetenskaplig avbildning samarbeta i realtid om projekt och dela kontrollen mellan gruppmedlemmar.

USB True emulering:
AdderLink INFINITY gör det möjligt att ansluta en olika USB enheter. Från möss och tangentbord till grafiska ritbord, skyttlar, joysticks och 3D-explorers. Dessutom kan de flesta andra USB-enheter också bifogas, exempelvis lagringsenheter. Ni kan sätta villkor. Te.x. förbjuda användningen av lagringsenheter vid vissa tillfällen eller permanent. Detta är en enkel procedur genom AIM System.

Nätverkstopologi:
Ni kan konfigurera nätverkstopologin för att bäst passa era behov. Om ni bara vill förlänga en dator-TX till en användare-RX, kan ni göra det genom att ansluta både TX och RX-enheter via en billig CATx-kabel. Avståndet är inte begränsat – en vanlig nätverkskabel kommer att leverera IP-trafik upp till 100 meter. Om ni vill gå vidare, kan ni helt enkelt lägga till en nätverks-switch för att uppnå ytterligare 100 meter. Detta kan ske flera gånger om ni vill.

AdderLink INFINITY-nätverk antas vara ett privat nätverk som ni hanterar. Som sådant kan ni kontrollera maximal datahastighet som genereras av varje TX-enheten för att säkerställa absolut stabilitet.

Trådlös anslutning:
På grund av det effektiva sätt på vilket AdderLink INFINITY konstruerar data för IP-överföring, är det helt rimligt att använda sig av standarden för trådlös routing till att ansluta antingen RX eller TX-enheter till nätverket. Typiska program (ordbehandling, datablad, etc.) kommer att använda väldigt lite bandbredd.

Monteringsalternativ:
AdderLink INFINITY-enheter kan vara rackmonterade, skrivbordsmonterade, väggmonterade eller fästa på baksidan av er skärm med valfritt VESA fäste.

DVI – Digital Visual Interface:
AdderLink INFINITY kännetecknas av full DVI-anslutning. DVI ger digitala videosignaler från er dator till er digitala panel (LCD till exempel) utan att behöva konvertera signalen från den digitala domänen. Genom att leverera native digital video via hela AdderLink INFINITY-nätverket, kan ni vara säker på precision för varje pixel.

USB 2.0:
AdderLink INFINITY använder USB 2.0-anslutning för att kommunicera med tangentbord och mus, och all annan kringutrustning som ni vill använda. USB är den mest allmänt använda standard som finns.

Digital Stereo Audio:
AdderLink INFINITY ger kristallklart stereoljud digitalt i nätverket. Detta säkerställer kontinuerlig exakthet och kanalseparation mellan TX och RX-enheter, till och med i multicast-miljöer.

Välkommen att kontakta oss!


Ladda ner PDF

Kontakta oss för mer information
och prisuppgift