Ladda ner PDF

Centrifugalpump

En centrifugalpump används för att transportera vätska. Fördelarna med centrifugalpumpar är hög verkningsgrad, lång livslängd samt ett system som tål hög påfrestning.

Med en centrifugalpump från Racktech får ni en pålitlig lösning med bästa totalekonomi. Vi hjälper er till den lösning som uppfyller era behov både idag och långsiktigt
kontakta oss.

Hur centrifugalpumpen fungerar

Centrifugalpumpar används för att inducera flöde eller höja trycket på en vätska. Dess funktion är enkel. I hjärtat av pumpen ligger pumphjulet, som har en serie böjda skovlar monterade inuti skiktplåtar. Pumphjulet är alltid nedsänkt i vattnet. När pumphjulet börjar rotera tvingas den omgivande vätskan till samma rotation. Detta ger centrifugalkraft till vattenpartiklarna och vatten rör sig radiellt ut.

Eftersom den roterande mekaniska energin överförs till vätskan kommer både trycket och kinetiken hos vattnet öka. Vid sugsidan blir vattnet förskjutet, så ett negativt tryck induceras. Ett sådant lågt tryck bidrar till att suga in vätskeströmmen i systemet igen, och processen fortsätter. Läs mer om centrifugalpumpar på centrifugalpump.se.

Välkommen att kontakta oss för mer information!

Kontakta oss för mer information och prisuppgift