MergePoint Unity

MergePoint Unity

Kombinerad KVM över IP och Serial Console switch

MergePoint Unity Switch är en kombination av KVM över IP och Serial Console-teknik i en enda enhet. Denna unika kombination av funktionalitet ger administratören en komplett fjärrstyrningslösning för åtkomst och kontroll av servrar, nätverksutrustning och andra enheter. Både via KVM och seriellt.

MergePoint Unity Switch erbjuder säkra Out-of-band-anslutningar direkt till fysiska KVM, USB och seriella portar på ett enhetligt vis. Denna lösning ger administratören en snabbare metod för att diagnostisera, konfigurera eller återställa utrustning för att möta SLA: s och minimera driftstopp.

Snabba fakta

  • Fjärråtkomst till KVM, USB och seriella anslutningar.
  • Seriell adapter som stöder SSH-anslutningar
  • Seriella adaptrar som stöder Cisco-stift för att göra anslutningar till Cisco-utrustning snabbt och enkelt
  • Virtual Media gör det möjligt med fjärrstyrda USB-anslutningar och stödjer Smart Card / CAC-läsare
  • Inbyggt webbgränssnitt för fristående program eller kan hanteras med DSView 3 programvara (v3.7 eller högre)
  • Lokala och fjärranslutna webbläsargränssnitt för enkel installation och användning

MergePoint Unity

Funktioner och fördelar

Problemet Funktion Fördel
Tillgång till utrustning för snabbare MTTR: Fjärrstyrda in-band lösningar via standardiserade nätverksportar på en server eller t.ex. en router eller switch, tillåter endast en anslutning om alla delar fungerar som de ska Komplett, funktionell fjärrstyrd serverhantering från ett enda användargränssnitt Möjligheten att komma åt utrustning på flera sätt för bättre svar, diagnos och upplösningstid

Gör mer med mindre: Komplett hantering av utrustning i racket kräver tillgång till mer än bara servrarna. Både tillgång till fjärrstyrd KVM och seriell console ingår i MergePoint Unity Switch. Tillåter nätverks-administratören att öka möjligheten att nå utrustning via fjärrstyrning med out-of-band tillgång till servrar, nätverksutrustning och andra enheter med seriell anslutning eller konsolportar från en enda lösning.

Centraliserad hantering: Tillgång till KVM, USB och seriella portar kräver att användarna får tillgång och kan verifiera sig i alla delar av hårdvaran med ökad administration och sämre säkerhet som följd. MergePoint Unity Switch kan fungera out of the box och även hanteras av Avocent DSView3 för via ett gränssnitt hantera och komma åt alla MergePoint Unity Switchar som finns i ert system. Ger administratörer ett enda säkert, enkelt och komplett webbläsargränssnitt för alla anslutna enheter på flera MergePoint Unity Switch liksom alla andra utrustningar från Avocent.

Svårt att upprätthålla en konsekvent säkerhetsmodell baserad på standarder: Många maskinvaruverktyg integreras inte med den befintliga autentisering / modellsäkerhet som en organisation använder. Stödjer LDAP för enskild användning och kan hanteras med DSView3 för att lägga till fler autentiseringar och alternativa rapporteringar. Flexibla autentiseringalternativ gör det enkelt att integrera lösningen i organisationens befintliga autentiserings- och säkerhetsmodeller.

Svårt att upprätthålla en konsekvent säkerhetsmodell baserad på standarder: Säkerhetsnormer vid många större organisationer använder smart card / Common Access Card-teknik för att verifiera användare som får tillgång till platser och IT-tillgångar. MergePoint Unity Switch har virtuella multimediafunktioner till att kartlägga USB-lagringsenheter och Smart Card / Common Access Card (CAC) läsare. Användare kan använda smart card läsare för att snabbt och säkert autentisera och få tillgång.

Svårt att upprätthålla fysiska säkerheten i datacentret: För att få filer eller uppdateringar eller ladda en ny applikation på en server som är ”offline” krävs ofta ett lokalt besök till servern för att sätta in en CD eller infoga USB-minne etc. Alla MergePoint Unity Switch kommer med möjligheten till virtual media Låter en användare sätta in / mappa USB-media eller lagringsenheter direkt till en fjärrdator via en fysisk USB-anslutning till MergePoint Unity Switch

Nätverkstillgänglighet: övertrasserade strömkretsar och felande nätutrustning kan skapa en enorm inverkan på organisationen. MergePoint Unity Switch erbjuder dubbla 10/100/1000 Ethernet-portar i alla former och möjlighet för modeller med dubbla nätaggregat Ökad redundans att ge tillgång till kritisk utrustning när strömproblem eller nätverksproblem uppstår.

Heterogena datacentret gör det svårt att ha ett verktyg till att hantera allt: Strömhantering av fjärrenheter kräver ofta att ett separat verktyg som inte är integrerat med hårdvara och programvara används för åtkomst av avlägsna enheter. Inbyggda portar för anslutning av rack PDU (säljs separat) för integrerad strömkontroll och mätning. Inbyggda portar för att ansluta till och kontrollera rack PDU (säljs separat) för integrerad strömkontroll och mätning.

Kontakta oss för mer information och prisuppgift