Racktech « Avocent kvm-växlar
Racktech « KVM för ILO/Drac/RSA KVM för Virtuella servers/ VMware
Racktech « Mergepoint 52xx

MergePoint 5300

MergePoint är en KVM lösning för ILO / DRAC och RSA kort. (Sk. Service processorer, SP) Dessa blir allt vanligare i dagens servers. Med MergePoint kan du dra nytta av din redan gjorda investering i ILO / DRAC / RSA. I denna lösning kan du blanda fabrikat av kort.

Ett problem med SP-korten är att man i större system får många IP-adresser och många lösen att hålla reda på. Och att det är svårt att styra på tilldelning och rättigheter.

MergePoint knyter samman dina korts IP-adresser till en gemensam administrationskonsoll för alla kort. I administrationsverktyget (som har stöd för bl.a. AD) tilldelar du varje administratör de kort han skall kunna komma åt och vad han skall ha för rättigheter på dessa. Du kan med andra ord styra vad en admistratör kan göra nere på kortnivå.

MergePoint 5300 möjliggör konsolanslutning via säker SoL (Serial over LAN), strömbrytare och kontroll av serverns hårdvara. Systemet ger även tilläggsfunktioner utöver standardfunktionaliteten på korten. Till exempel komplementerar SoL möjligheterna till dataloggning, något som ger extra säkerhet. Kontrollen över strömbrytare på flera servrar samtidigt ger dessutom extra möjligheter för skötseln av energitillgång, inklusive IPMIs stöd för "smart" avstängning.

Det finns även ett välutvecklat gränssnitt för användare via webben, och en kommandotolk som har inflytande på SMASH CLP (Systems Management Architecture for Server Hardware Command Line Protocol), ett standarbaserat användar- och skriptgränssnitt som definieras av DMTF (Distributed Management Task Force). Där kan du hantera servrar från olika fabrikat och förenkla skötseln med hjälp av skript och automatisering.

MergePoint 5200

När MergePoint 5300 är installerad på nätet går den ut och automatiskt upptäcker alla kort som finns och lägger upp dem i databasen.

Egenskaper och fördelar

EgenskapFördelar
Serverhantering
SoL, strömkontroll, hårdvaruövervakning och larmKomplett, fullfjädrad remote servermanagement från ett enda gränssnitt
SoL med dataloggningBättre revision, snabbare felsökning
Gruppexekvering av kommandonKontrollera server-infrastrukturen som en helhet
Händelse och varningshantering larmMöjliggör proaktivt arbete när det gäller serverproblem
Integrerat stöd för Microsoft® Remote Desktop Protocol (RDP) och Virtual Network Computing (VNC)Full täckning för serverhantering (in-band och out-of-band) från ett säkert,enkelt och komplett användargränssnitt
Serviceprocessor hantering
IPMI provisioningSnabbare och enklare IPMI utplacering
Automatisk upptäckt av management kort. ILO/ DRAC/ RSA / ALOM mfl.Konsoliderar serverhanteringen oavsett vilken typ av management kort som används. ILO/ DRAC/ RSA/ ALOM osv.
Inbäddat webbgränssnittIntuitivt gränssnitt som ger en kortare inlärningskurva och säkrare och enklare hantering av managementkorten.
Standardiserat, konsekvent och skriptbaserat kommandoradsgränssnitt (SMASH 2.0, WS-Man)Minskar mänskliga fel, förenklar utbildning, automatisering samt integration med andra verktyg
Integration med Avocent DSView 3Ger ett komplett, säkert och lättanvänt verktyg/gränssnitt för hantering av hela IT-infrastrukturen

 

Snabba fakta


Kontakta oss för mer information och prisuppgift