Dome-kamera inomhus med separat IR-rörelsedetektor

Nätverkskamera

Vivotek FD7131 är en s k dome-kamera med VGA-upplösning för inomhusbruk. En idealisk kamera för att bygga upp ett komplett övervakningssystem inomhus, där bevakningsområden har begränsade avstånd. Kameran har en justerbar vidvinkellins 2-4 mm (50-33º synvinkel), som är anpassad för avstånd upp till 5 m. En högupplöst 1/3″ CMOS-sensor med mycket hög ljuskänslighet levererar bilder ända ner till 1,0 lux, vilket ger goda mörkeregenskaper. Inbyggd belysning (vitt ljus) gör att kameran även klarar fullständigt mörker.

Unik treaxlad upphängning

Den unika treaxlade kameraupphängningen gör att du kan montera kameran på både vägg och tak, åt vilket håll du vill. En finess som underlättar placering och montage.

Inbyggd IR-sensor minskar falsklarm

Kameran har en passiv infraröd sensor (PIR) som detekterar rörelse med IR (värme), vilket gör att endast levande varelser detekteras. På så sätt undviker man falsklarm av t ex gardiner i rörelse eller hastiga ljusförändringar.

Stöd för POE

Kameran har inbyggd POE-matning, vilket gör att den inte behöver någon strömadapter. Strömmatningen kan då ske via nätverkskabeln. Om din switch i andra änden har stöd för POE behöver du ingen annan strömmatning. Saknar switchen POE kan du med hjälp av en POE-injector ändå strömmata via nätverkskabeln. Strömadapter för 230 V-anslutning ingår.

Ljud, alarm, rörelsedetektion och e-post

En inbyggd mikrofon gör att du kan avlyssna bevakningsområdet. Även en separat mikrofon kan anslutas om avlyssningsstället är skilt från kameran. En smart och inställbar rörelsedetektor som kan utlösa start av bildöverföring till en e-post adress eller ftp. Har även digital IN/UT för andra funktioner t ex belysning, sensorer eller alarm.

Kraftfullt 16-kanalers övervakningsprogram ingår

Ljud och bild från 16 olika kameror kan samtidigt övervakas och lagras via programvaran. Snabb och visuell sökning och åtkomst av inspelat material.

  • Vidvinkel med justerbar lins
  • PIR-sensor för detektering av människor
  • Inbyggd belysning upp till 5 m
  • Treaxlad kameraupphängning
  • Dubbla codec MPEG-4 och MJPEG samtidigt
  • Stöd för 3GPP och övervakning från mobiltelefon
  • Stöd för POE strömmatning

Kontakta oss för mer information och prisuppgift