Övervakningskamera med progressive scan, POE och CS-mount

Nätverkskamera

VIVOTEK IP7151, IZ7151, PZ7151 är tre kameror av yppersta klass för professionell övervakning. Samtliga med progressive scan, CCD sensor och POE. De levererar kristallklara bilder och skärpa för mycket krävande applikationer, där identifieringskraven är höga, såsom banker, flygfält, parkerinsplatser o s v.

28-0205/06 (IP7151/52) – utbytbar optik och trådlös version

Här har man möjjlighet att byta optik allt efter olika krav (CS-montering). Kameran är vid leverans grundbestyckad med 2.9~8.2 mm Vari-focal, med auto-iris. Med standardoptiken klarar du dig normalt bra tills föremålet är ca 10 m bort, naturligtvis beroende på vilka identifieringskraven är. Men därefter behöver du fundera på att komplettera med en zoomlins.

28-0207 (IZ7151) – fast optik med 18x optisk Zoom

Här får man en extrem zoom-möjlighet som avslöjar även de minsta detaljerna. Kameran kan därför placeras på långt avstånd från det övervakade föremålet och på så sätt döljas för eventuella förövare.

28-0180/90 (PZ7151/52) – Rörlig kamera med 2,6 xZoom

Kameran har fast optik men är istället rörlig 350° horisontellt och 125° vertikalt, samt försedd med en mindre zoom på 2,6 ggr.

Gemensamt för alla tre typer är:

Sony progressive scan = Hög kvalitet även på föremål i rörelse

Kameror som saknar progressive scan kan ge utmärkta bilder när det övervakade föremålet är stilla, men ger dålig bildkvalitet när föremålet är i rörelse. Därför är denna kamera idealisk för t ex trafikövervakning eller då föremålet rör sig.

Dubbla videoströmmar = Lagra informationen i MJPEG och titta i MPEG4

Om man önskar eftergranska den inspelade informationen bild för bild, för att kunna rekonstruera ett exakt händelseförlopp krävs att informationen lagras i MJPEG. För att titta genom kameran är det bättre att använda den högkomprimerade MPEG4, som belastar nätet mindre. Med dessa kameror har du bägge och dessutom samtidigt om du så önskar.

Sann natt/dag funktion för IP7151 och IZ7151

För att ge maximal skärpa under både dag och natt krävs att kameran har ett IR-filter som kan tas bort eller sättas in, allt eftersom ljusförhållandet ändras. Kamerorna har den unika egenskapen att kunna hantera detta. Skiftet av filtret mellan dagsljus och IR-ljus kan ske med automatik, manuellt eller tidsbundet. M a o kameran ger alltid optimal bildkvalitet.

  • Progressive Scan CCD Sensor med VGA upplösning (640×480)
  • Aktiverbart IR-filter för dag/natt funktion, IP7151 och IZ7151
  • Dubbla videoströmmar (MJPEG/MPEG4)
  • Stöd för 3GPP Mobiltelefon övervakning
  • Inbyggd 802.3af Power over Ethernet (PoE)
  • Inbyggd ljudövervakning
  • Digitala I/O-portar för externa sensorer och larm
  • 16 kanalers övervakningsprogram ingår

Kontakta oss för mer information och prisuppgift