Vridbar kamera med pan/tilt/zoom och 2-vägs ljud

Nätverkskamera

Vivotek PZ6122 är en vridbara nätverkskameror med zoom, ljud och MPEG4 alternativt MJPEG kompression. En 1/4″ färg CCD sensor levererar maximal skärpa och färgåtergivning. Kameran har inbyggd webserver, vilket gör att ingen dator krävs där kameran installeras. Man surfar in till kameran på samma sätt som man gör till en websida.

10x zoom objektiv – en övervakningskamera i världsklass

10x optisk zoom plus 10x digital zoom gör att du kan upptäcka även små detaljer och identifiera personer på ett helt annat sätt än som tidigare varit möjligt. Zoom-linsens stora ljusingång gör att kameran fungerar bra även i mycket mörka miljöer. Kameran kan konfigureras så att den automatiskt övergår till sv/vitt när ljuset inte räcker för färgpresentation och klarar sig då med endast 0,05 Lux för att ge en acceptabel bild.

Snabbt vridbar både horisontellt och vertikalt

Ett enkelt musklick gör att kameran vrider sig åt önskat håll. Du kan panorera 270° horisontellt och 135° vertikalt. Väljer du ”Auto scan” eller ”Auto pan” går kameran automatisk över ett fördefinierad bevakningsområde som kan bestå av upp till 20 olika bevakningspunkter.
Kameran kan även takmonteras. En programfunktion vrider bilden 180° så att bilden visas på rätt sätt.

Både MPEG4 och MJPEG i samma kamera

MPEG4 är den mest avancerade och mest bandbreddsbesparande tekniken för att komprimera ljud och bild. I sin tur ger detta den absolut bästa prestandan på rörliga bilder. MJPEG kan dock vara bra att välja om man i det inspelade materialet vill kunna visa bild för bild, vilket inte är möjligt med MPEG4
Separat AV-utgång (PAL) gör att kameran även kan direktkopplas till en TV eller video.

2-vägs ljud, alarm, rörelsedetektion och e-post

En inbyggd mikrofon gör att du även kan avlyssna bevakningsområdet. Med en högtalar kopplad till AV-utgången kan man även tala till personer i området. Förutom en smart och inställbar rörelsedetektor kan en extern larmgivare kopplas in, som i sin tur kan utlösa start av bildöverföring till en e-post adress eller ftp. En extern utgång gör att även andra larm kan aktiveras.

Kraftfullt 16-kanalers övervakningsprogram ingår

Ljud och bild från 16 olika kameror kan samtidigt övervakas och lagras via programvaran. Snabb och visuell sökning och åtkomst av inspelat materia.

Kabel eller trådlöst

Kameran finns i två versioner. En med 10/100TX port och en med 54 Mbps trådlös anslutning. Den trådlösa anslutningen klarar upp till 100 m avstånd.

Kamerahus för utom- och inomhusbruk

En prydlig kapsling finns som tillval. Antingen infälld med transparent glaskupa för innertak eller för utomhusbruk designad som traditionell utomhusbelysning. Modellen för utomhusbruk har både värmeelement och fläkt med termostat och klarar temperaturer ned till -20°.

Kontakta oss för mer information och prisuppgift