Komplett inspelningsserver för upp till åtta kameror

Inspelningsserver

VioStore inspelningsserver från QNAP gör det enklare än någonsin att sätta upp en professionell övervakningslösning. Istället för att brottas med programvara i en fristående PC server, där versioner, videokort, virusprogram och annat ofta gör funktionen instabil, kan du nu använda en för Vivotek förprogrammerad och komplett stabil enhet.

Exklusivt för Vivotek-kameror

Inspelningsservern är färdiganpassad för Vivotek, vilket gör det extra enkelt att välja kameramodeller i installationsfasen. Efter att kamerorna individuellt har installerats på nätverket och hårddisken formaterats tar det bara några få minuter att komma igång.

Kraftfulla funktioner

Servern förmedlar alla kamerornas individuella egenskaper och tillför en mängd administrativa funktioner som underlättar både realtidsbevakningen och hur in- och uppspelning går till. Portionsvis lagring minskar mångdubbelt tiden vid sökning på inspelat material och du kan själv tala om hur stora portioner du vill ha. Filerna blir mindre och därmed mer lätthanterliga. E-map är en unik funktion som låter dig importera en ritning/bild över lokalen/området så att man vid larm snabbt, också geografiskt, ser var kameran sitter, exempelvis för guidning av utryckningsfordon. Picture-in-picture är bara ett av visningslägena från fullskärm till alla åtta bilder samtidigt. Gigabit-anslutning borgar för hög kapacitet och ger upp till 240 bilder/sekund i QVGA(352×288) och 80 i full VGA (640×480).

Spela upp i Windows Media Player

All data lagras som .AVI vilket gör att du lätt spelar upp inspelat material med exempelvis Windows Media Player som finns som standard i XP och Vista. På så sätt slipper du köpa specialprogram för att konvertera mellan olika filformat. Den som önskar kan lika enkelt först redigera materialet med Windows Movie Maker, innan det skickas vidare eller sparas på annan plats.

Inbyggd NTP tidsserver ger kamerorna samma tid

När en händelse ska granskas är det oerhört viktigt att man kan följa materialet kronologiskt. Med den inbyggda NTP-servern kan du servera alla kameror samma tid och slipper riskera att ett händelseförlopp som registrerats av flera kameror inte kan följas kronologiskt.

Skydd för både lagrat material och mot intrång

VioStore stödjer RAID 1 som speglar innehållert på två diskar, men du kan också välja RAID 0 eller JBOD (Just a Bunch of Disks) för att öka lagringskapaciteten och snabba upp skrivhastigheten.

Ett stort urval av rättigheter kan sättas individuellt per kamera och för upp till 32 olika användare. Administratören kan även hålla koll på och logga vilka användare som är inloggade. Det går också att specificera på IP-nivå vilka användare som ska accepteras i enheten.

Två modeller för en till fyra eller en till åtta kameror

VioStore finns i två versioner för upp till fyra och upp till åtta kameror. Den för fyra kameror rymmer endast en disk, medan den för åtta rymmer två. Diskarna köper du separat men måste inte vara av samma storlek. Tänk dock på att om RAID1 ska användas blir maxkapaciteten begränsad av den minsta av diskarna.

Kontakta oss för mer information och prisuppgift