Racktech « Racklösningar

 
Klicka här för att ladda ner en PDF om 19" serverrack med kalla gångar

19" serverrack med kalla gångar

Kalla gångar

Effekten i datahallar ökar snabbt och med det kommer problemen med värmeutveckling.

För att lösa problemet med värmeutvecklingen eftersträvas ofta lösningar med effektiv luftstyrning i serverrum och datahallar, som ger så kallade "Kalla gångar". RackTech:s system baseras på principen att komplett separera de kalla och varma luftflödena i datahallen vilket ger en väsentligt ökad effektivitet och stora energibesparingar.

Systemet är lika enkelt som genialt. Det består i stort sett av 3 olika delar. Ett takparti bestående av transparanta paneler. Dubbla skjutdörrar av transparent material för de båda ändarna av den kalla korridoren. Som komplement finns också täckpaneler för montage i serverskåpen för att så effektivt som möjligt styra luften genom den installerade utrustningen. Effekten av "Kalla gångar" framgår av nedanstående simuleringar. Systemet kan köpas som en komplettering till befintliga serverrack.

KKD och KKT

KKD / KKT

TPS

TPS

SolidWorks Flow Simulation

SolidWorks Flow Simulation är ett kraftfullt CFD-verktyg (Computational Fluid Dynamics) med vilket vi tillförlitligt, snabbt och enkelt kan simulera luftflöde, värmeöverföring och lufttryck när dessa parametrar kan vara kritiska för effektiviteten och prestandan i en anläggning. Detta verktyg ger oss också utmärkta möjligheter att skapa och komponera lösningar för största kostnadseffektivitet och som ger stora energibesparingar. Bilderna nedan är exempel på de studier av effekterna av "Kalla Korridorer" som har gjorts i SolidWorks Flow Simulation.

Specifikation

Närliggande produkter


Kontakta oss för mer information och prisuppgift