MergePoint 5224/5240

MergePoint 5224/5240

MergePoint är en KVM lösning för ILO / DRAC och RSA kort. (Sk. Service processorer, SP) Dessa blir allt vanligare i dagens servers. Med MergePoint kan du dra nytta av din redan gjorda investering i ILO / DRAC / RSA. I denna lösning kan du blanda fabrikat av kort.

Ett problem med SP-korten är att man i större system får många IP-adresser och många lösen att hålla reda på. Och att det är svårt att styra på tilldelning och rättigheter.

MergePoint knyter samman dina korts IP-adresser till en gemensam administrationskonsoll för alla kort. I administrationsverktyget (som har stöd för bl.a AD) tilldelar du varje administratör de kort han skall kunna komma åt och vad han skall ha för rättigheter på dessa. Du kan med andra ord styra vad en admistratör kan göra nere på kortnivå.

Med multipla Ethernetportar ansluter MergePoint 5224/5240 från punkt till punkt i Ethernetbaserade SPs (Service Processor) vilket har stöd för:

 • iLO (HP Integrated Lights-Out)
 • IPMI (Intelligent Platform Management Interface, versions 1.5 and 2.0)
 • DRAC (Dell Remote Access Card)
 • RSA II (IBM Remote Supervisor Adapter II)
 • ALOM (Sun Advanced Lights Out Management)
 • ILOM (Sun Integrated Lights Out Management)
 • iRMC (Fujitsu-Siemens integrated Remote Management Card) och IBMs BladeCenter.

Genom att sammanföra Ethernetportar, behöver MergePoint 5224/5240 bara en extern ip-adress för alla anslutna enheter, något som markant minskar kostnader för utplacering som hör ihop med SPs. Genom att isolera och skydda de anslutna SPs från allmänna nätverk, kan MergePoint 5224/5240 ge en säker och effektiv skötsel på rack-nivå med sömlös integration till serverskötselns infrastruktur!

Liksom varianten MergePoint 5200, ger MergePoint 5224/5240 säker SoL (Serial over LAN), strömbrytarkontroll, hårdvarukontroll och en ny direktkommandotolk, läs mer om MergePoint 5200 här.

MergePoint 5224/5240 tillåter företagsklassad verifiering, autentisering och revidering, samt säkerhet och kryptering, och en möjlighet att förlänga denna funktionalitet till alla servrar. Annat som ingår är dataloggning, ändelseupptäckt och rapport, SNMP-proxy, grafer och alarm från sensorer och delad tillgång till portarna.

Skiss av MergePoint 5224

MergePoint 5224/5240 eller MergePoint 5200?

MergePoint 5224/5240 används med fördel när säkerheten är viktigast, där delarna är samlade i en fysisk enhet (dvs ett rack) och för SPs med dedicerade ethernetportar. MergePointe 5200 å andra sidan lämpar sig bäst för HPC eller testmiljöer, där delarna är samlade i en logisk enhet (subnet) samt för sideband-applikationer (t.ex. IPMI).

Snabba fakta

 • Tillhandahåller SoL (Serial over LAN), kontroll av strömförsörjning, kontroll av hårdvara och DirectCommand, som möjliggör transparent och säker tillgång till SPs egna gränssnitt.
 • Sammanför IP-anslutningar, användartillgång och information om servrarnas hälsa.
 • Fysisk separation av SPs från publika nätverk gör att bara tillåtna användare har tillgång.
 • Hantera HP iLO, IPMI 1.5, IPMI 2.0, Dell DRAC, IBM® RSA II, Sun® ALOM, blade servers, med flera

Kontakta oss för mer information och prisuppgift