Racktech « Avocent kvm-växlar

KVM och övervakning

Avocent Universal Management Gateway

Avocent Universal Management Gateway (UMG) är en kombinerad KVM switch med serverhalls-övervakning. UMG ger en enhetligt hanterbar övervakning i realtid av datahallens olika enheter. Kyla, kraft, UPS, fukt, temp, osv. Allt i en enhetlig lösning. Ni kopplar enkelt upp era befintliga lösningar mot UMG som blir som en gemensam access och larmcentral.

I en och samma lösning kan ni nu hantera alla serverhallens olika utrustningar. Servers, ILO/RSA/DRAC, Seriell utrustning, virtuella servers, ström, kyla, kraft, brandlarm, passerskydd osv. Med en gemensam lösning för dessa funktioner är ni alltid säkra på att rätt person kommer åt rätt utrustning och att larm alltid kommer ut till rätt person. Detta ökar säkerhet och upptid högst avsevärt.
 

Avocent Universal Management Gateway

Universal Management Gateway (UMG) kan användas som en fristående lösning eller integreras i Avocent:s DSView lösning. UMG är även en viktig del i Emersons plattform Trellis, läs mer om Trellis på denna sida.

I UMG kombineras funktionerna för KVM över IP, seriell konsol över IP, rack PDU, ILO/RSA/DRAC kort samt blad i bladchassies i en enda enkelt hanterbar lösning.

UMG är en multi-användbar enhet som representerar ett helt nytt tänk inom datacenter-management och som gör det möjligt att få en betydligt säkrare lösning för management av HELA datahallen i ett verktyg.

Universal Management Gateway finns i flera olika storlekar och hanterar även tredjeparts-utrustning.

KVM lösning för ILO / DRAC/ RSA kort och bladservers

UMG är även en KVM lösning för ILO / DRAC/ RSA kort och bladservers. Dessa blir allt vanligare i dagens servers. Med UMG kan du dra nytta av din redan gjorda investering i ILO / DRAC / RSA. I denna lösning kan du blanda fabrikat av kort.

Ett problem med SP-korten är att man i större system får många IP-adresser och många lösenord att hålla reda på. Och att det är svårt att styra på tilldelning och rättigheter.

UMG knyter samman dina korts IP-adresser till en gemensam administrations konsol för alla kort. I administrationsverktyget (som har stöd för bl.a. AD) tilldelar du varje administratör de kort han skall kunna komma åt och vad han skall ha för rättigheter på dessa. Du kan med andra ord styra vad en administratör kan göra nere på kortnivå.

UMG möjliggör konsolanslutning via säker SoL (Serial over LAN), strömbrytare och kontroll av serverns hårdvara. Systemet ger även tilläggsfunktioner utöver standardfunktionaliteten på korten. Till exempel komplementerar SoL möjligheterna till dataloggning, något som ger extra säkerhet. Kontrollen över strömbrytare på flera servrar samtidigt ger dessutom extra möjligheter för skötseln av energitillgång, inklusive IPMIs stöd för "smart" avstängning.

Det finns även ett välutvecklat gränssnitt för användare via webben, och en kommandotolk som har inflytande på SMASH CLP (Systems Management Architecture for Server Hardware Command Line Protocol), ett standardbaserat användar- och skriptgränssnitt som definieras av DMTF (Distributed Management Task Force). Där kan du hantera servrar från olika fabrikat och förenkla skötseln med hjälp av skript och automatisering.

Funktioner och fördelar

Avocent Universal Management Gateway

Jämförelse mellan produkterna

  UMG2000 UMG4000UMG6000
Service Processor ManagementJAJAJA
Serial Console ManagementJAJAJA
Digital KVM-JAJA
Miljö-övervakning (sensorer)-JAJA
Antal tillgångsportar404040
Antal löpande KVM-användaren/a4040
Auto-Sensing portar84040
Service processorer2565121024
Datainsamling (datapunkter/minut)1000500010000
Lagring (RAID1 Mirroring)2 x 250GB2 x 250GB2 x 500GB
Nätverk2 x 1GB2 x 1GB2 x 1GB

Teknisk specifikation

Service Processor Support

Server Management

Användargränssnitt


Kontakta oss för mer information och prisuppgift