Avocent DS-serien DSR

Avocent DSR1021

· Avocent DSR är en IP baserad KVM Switch som ger åtkomst både via IP och lokalt
· Kompakt design – endast 1U
· Cat5/Cat6 kablage till alla anslutna servers
· Avocent DSR finns i ett stort antal olika modeller. 1 – 8 användare, 8 – 32 serveranslutningar
· Modeller med Virtual Media
· Avocent DSR är uppgraderbar via Flash

Stöd för virtuell media i vissa modeller ger möjlighet att från en punkt i systemet kunna överföra te.x. bios, imagefiler osv till anslutna servers.
Avocents DSR-switchar kombinerar digital och analog åtkomst och ger tillgång till upp till 8 användare samtidigt: åtta fjärranvändare eller sju fjärranvändare och en lokal. Kan integreras med Avocents DSView managementmjukvara för fjärranslutning via IP.

Fördelar och funktioner

Avocents DS-serie erbjuder integrerad kontroll av alla större plattformar likväl som seriellt baserade enheter. Mjukvaran låter dig enkelt döpa och lokalisera servers. DSView använder sig av standard TCP/IP-anslutningar (Ethernet) så att du enkelt kan felsöka, eller till och med starta om en server från en dator vart som helst i världen. DSView erbjuder dessutom avancerade rapport och loggningsfunktioner. Mjukvaran Avocent DSView 3.5 Management Software erbjuder säker click-and-connect kontroll av alla anslutna enheter.

Med verktyget DSWeb-view erbjuds säker anslutning via webbläsare. Både den klientbaserade och webbaserade anslutningen erbjuder flexibilitet som låter dig kontrollera enheterna från en plats Du väljer.

Servers ansluts med "donglar" via Cat5/6 kablage. "Donglarna" innehåller en mikroprocessor som behåller serverns namn, vilket gör installation och omkonfiguration mycket enkel.

Besök gärna Avocents webbplats för de senaste nyheterna.

Strömstyrning av anslutna servers kan ske med Avocents PM uttagslister som ansluts direkt på DSR enheten.

DSR switchar med modellnummer som slutar på 20 på slutet är lämpade att köra antingen i DSView systemet eller som stand alone. Inbyggd webbserver för ett enkelt åtkomligt gränssnitt.

DSR Virtual media

Denna funktion gör att du kan montera och "bygga upp" en server på distans.
Du kan från en dator sända filer till en ansluten server. Filerna kan ligga på hårddisk, CD eller ett USB minne. På detta sätt kan du ladda ner exempelvis imagefiler via KVM switchen över en USB 2 dongel till servern. Detta kan ske från valfri plats DSR enheten är kopplat i ett DSView system. Är det en stand alone lösning så har de DSR enheter som har stöd för Virtual Media ett lokalt USB uttag som kan användas för att ansluta en minnesenhet att ladda filer från.

Detta är en mycket användbar funktion t.ex. när man som administratör vill uppgradera system på avstånd. Medger inte säkerhetspolicyn avståndshantering på detta sätt så kan det ske på switchen lokalt. Kräver USB 2 dongeln till den anslutna servern. Den ansluta servern måste även vara USB 2 ready.

Presentation Avocent KVM över IP

Du kan se presentationen på två sätt.

Kontakta oss för mer information och prisuppgift