Centrifugalpump

Centrifugalpumpar är en av de vanligaste typerna av pump och återfinns inom många olika typer av verksamhet. Fördelarna med centrifugalpumpar är hög verkningsgrad, lång livslängd samt ett system som tål hög påfrestning.

Med en centrifugalpump från Racktech får ni en pålitligt lösning med bästa totalekonomi. Vi hjälper er till den lösning som uppfyller era behov både idag och långsiktigt – kontakta oss för en första diskussion!

Hur centrifugalpumpen fungerar

Centrifugalpumpar används för att inducera flöde eller höja trycket på en vätska. Dess funktion är enkel. I hjärtat av pumpen ligger pumphjulet, som har en serie böjda skovlar monterade inuti skiktplåtar. Pumphjulet är alltid nedsänkt i vattnet. När pumphjulet börjar rotera tvingas den omgivande vätskan till samma rotation. Detta ger centrifugalkraft till vattenpartiklarna och vatten rör sig radiellt ut.

Eftersom den roterande mekaniska energin överförs till vätskan kommer både trycket och kinetiken hos vattnet öka. Vid sugsidan blir vattnet förskjutet, så ett negativt tryck induceras. Ett sådant lågt tryck bidrar till att suga in vätskeströmmen i systemet igen, och processen fortsätter. Läs mer om centrifugalpumpar på centrifugalpump.se.

Kontakta oss för mer information och prisuppgift